Fogyás anorexiás. Az elérhetetlen célok kitűzése súlyosbítja a helyzetet


  1. Hogyan lehet erőteljesen lefogyni
  2. Szöveg: Máthé Dóra Zsuzsa
  3. Mózes Zsófi Így kezeljétek a pénzügyeket, hogy ne menjen rá a kapcsolatotok Sokáig nem hittem benne, hogy képes leszek-e még valaha ugyanúgy nézni az egykori kedvenc finomságaimra, ugyanúgy élvezni azok elmajszolgatását, mint 14 éves korom — a vízválasztó drasztikus fogyás — előtt.
  4. Anorexiás voltamnem is tudtam
  5. Ugyan a teste éhezett, naponta háromszor kemény kardio-edzéseken vett részt — csak a szakembereknek és családja segítségének köszönheti, hogy nem vált maga is az anorexia áldozatává.

Csuth Ágnes, családorvos A brideorexia az fogyás 80/10/10 azon fajtája, mely azokat a menyasszonyokat érinti, akik esküvőjük előtt nagyon gyorsan és egészségtelen mértékben fogynak.

Sajnos egyre jobban elterjedt étkezési rendellenességről van szó.

Egy tudományos cikk szerint a nők mintegy 70 százaléka iszonyatos fogyókúrába kezd az esküvőt megelőző hat hónapban, további 20 százalékuk pedig bármit képes elkövetni azért, hogy ne hízzon egy dekát sem. Ez az oka annak is, hogy fogyás anorexiás család erején felül költ a szertartásra. A menyasszonyokon pedig különösen nagy a nyomás, hogy az adott napon tökéletesek legyenek.

fogyás anorexiás

Hirdetés Az elérhetetlen célok kitűzése súlyosbítja a helyzetet Noha a történelem során a nők mindig is törekedtek arra, hogy az esküvőjükön jól nézzenek ki, a tökéletességre való hajlam manapság minden eddiginél extrémebb. Sokan már hónapokkal az esküvő előtt hosszas kezeléseknek vetik magukat alá, hogy hibátlan bőrük, tökéletes körmük, hajuk, karcsú alakjuk legyen.

Halálos koplalás - Így ismerheted fel, ha anorexiás a gyereked MME Furcsa viselkedési formák az étkezésnél, egyre kisebb adagok fogyasztása, drasztikus fogyás.

Habár ma már mindenhol lehet hallani a napozás és szoláriumozás veszélyeiről, a menyasszonyok többsége rendszeresen teszi ki magát fogyás anorexiás bőrrák veszélyének, annak érdekében, hogy napbarnított bőrre vehesse fel a hófehér menyasszonyi ruhát. Noha a mérsékelt diéta és rendszeres testmozgás a nagy nap előtt nem indokolatlan, sőt, akár egy rendszeres, egészséges életmódhoz is vezethet, egyre több nőt fenyeget egyfajta anorexiás viselkedés az esküvő előtt, aminek mára külön neve is lett: a brideorexia, amely igencsak veszélyes.

A nők többsége eleve egy-két számmal kisebb menyasszonyi ruhát vesz, mintegy motivációként, hogy a nagy napra belefogyjon.

fogyás anorexiás

Ugyanakkor igencsak önbizalom- és önértékelés romboló hatással van mindez azokra, akiknek nem sikerül teljesíteni a gyakran irreális célt. A táplálkozási zavarokat kezelni kell! Akárcsak az anorexiaa brideorexia is számos formában jelentkezhet, ám leggyakrabban a fogyás anorexiás kalóriakorlátozás, kizárólag csak folyadék fogyasztása, extrém böjtölés, éhezés jellemző rá.

Ehhez csatlakozhat a fogyasztótabletták, hashajtók használata, fogyókúrás célzatú, mértéktelen dohányzás, illetve az étkezés utáni hányás, a bulimia is. Nem ritka, hogy mindezek mellett extrém túledzésbe is kezdenek, hogy irreális fogyási igényüknek megfeleljenek.

Ezek is érdekelhetnek

Mindez pedig nagymértékben veszélyezteti az egészséget. Az étkezési zavar jeleit nehéz felismerni, hiszen az érintett megpróbálja titkolni Gyanúra adhat okot, ha a menyasszony túl gyakran beszél a súlyáról, fogyókúrás módszerekről, szélsőséges diétákról.

fogyás anorexiás

Mivel a táplálkozási zavarban szenvedők gyakran tagadják betegségüket, és ellenállnak a külső beavatkozásnak, érdemes szakember segítségét kérni. Akárcsak az anorexia, a brideorexia is bármely életkorú és testalkatú nőt érinthet, függetlenül attól, hogy már eleve karcsú-e vagy sem.

fogyás anorexiás

Szakemberek továbbra sem győzik hangsúlyozni, hogy a heti ,5 kg fogyás az egészséges, ami rendszeres testmozgással, a szénhidrátok bevitelének csökkentésével és a zöldségekre, sovány húsokra való áttéréssel könnyen megvalósítható, reális cél.

Időben kezdje el az életmódváltást, s ha ehhez tartja magát, az álomból nem lesz rémálom! Forrás: WEBBeteg.

fogyás anorexiás