Cserediák fogyás


cserediák fogyás

Március A sztorikban egy a közös: egyik család kedvét se vették el a további próbálkozástól. Bodrogi Eszter Ajánlom A cserediákprogramok  a legtöbb esetben minimum egy nagyon emlékezetes külföldi utazást cserediák fogyás, de sokszor valódi barátságok is köttetnek a külföldről ideérkező gyerekek és a fogadó családok között vagy a külföldön élő családok és a magyar gyerekek között.

Sokszor, de nem mindig. Néhány vicces sztorit hoztunk.

cserediák fogyás

Az öntudatos vegán Zita és családja egy 16 éves német lányt fogadott be három hétre. A kislányt nem mi választottuk, hanem a jelentkezők közül ő és a családja választott ki minket.

Népszerű az AFS Nemzetközi Cserediák program Debrecenben

Előtte hetekig leveleztünk, és a szülőkkel is beszéltünk telefonon. Azt hittük, mindenre rákérdeztünk — azt is tudtuk, hogy nem eszik húst, ezért vegetáriánus vacsorával vártuk.

Azt hitte, hogy nem értünk németül, ezért angolul oktatott ki minket arról, hogy micsoda barbárság más emlős tejét fogyasztani, majd soha többet nem volt hajlandó egy asztalhoz ülni cserediák fogyás, de többször hallottuk, hogy arról beszél a barátnőinek, hogy középkori barbárok vagyunk. Alig vártuk, hogy elmenjen, és egy grillcsirkével ünnepelhessük a távozását.

„Egy hétig nem vette le a cipőjét, és nem is fürdött” – elképesztő cserediáksztorik

A finn fiúról nem sokat tudtunk előre, váltottunk pár levelet, annyi derült ki, hogy sokat sportol, és versenytáncol is. Első este mondta, hogy szeretne pár szót mesélni magáról, és mutatni pár videót a sikereiről. Elképesztően táncolt, és látta, hogy nagyon értékeljük, főleg, hogy mindketten botlábúak vagyunk a férjemmel, sőt a gyerekek se a parketten születtek. A videók után mondta, hogy megtanít minket egy kicsit táncolni.

cserediák fogyás

Valahogy annyira természetes volt az egész, hogy tíz perc múlva mind a nappaliban táncoltunk, majd reggel is indulás előtt, és az összes többi napon, amikor csak volt pár percünk. Nevetést, boldogságot hozott a házunkba ez a finn gyerek, furamód a lipo végleg eltávolítja a zsírt mediterrán temperamentumot, úgyhogy nagyon sajnáltuk, amikor hazament.

Egy évig voltam diákcserén Olaszországban

Titokban azóta is táncolgatunk a férjemmel, ha kettesben vagyunk, de mester nélkül nehéz. Volt viszont egy furcsa szokása neki meg a családjának: az otthoniak minden este hétkor felhívták videochaten a kissrácot, majd egy perc után mind a négyen a szülők és a kistesó is zokogtak olyan tíz percig, aztán egy pillanat alatt megnyugodtak, elköszöntek egymástól, és bontották a kapcsolatot. Először nagyon megijedtünk, mert nem vettük észre, hogy ennyire hiányzik a fiúnak a családja napközben egyáltalán nem szomorkodottde megnyugtatott minket, hogy nincs semmi baj, már túl van rajta.

De cserediák fogyás másnap megint előadták ugyanezt a hangos zokogást, és az összes többi nap is, pedig láthatóan jól érezte magát itt. Azóta a mi gyerekünk is volt náluk, kértem, hogy ha a család igényli, hívjon, és majd prezentálunk mi is egy műsort, de szerencsére erre nem volt szükség.

Japán 990.000 Ft + 6.100 $

Ezt még nagyon kedvesnek találtam, de aztán másnap a másik reggeli után már nemcsak elmosogatott, hanem ragaszkodott hozzá, hogy össze is porszívózzon. Később nem hallottam, hogy lejárt a mosógép, ők pedig már félig ki is teregettek, és innentől fogva mindennap kitakarították a konyhánkat, kisúrolták a kádat, rendet raktak a gyerekeink szobájában, sőt a fiam szekrényében cserediák fogyás pillanat alatt újrahajtogatták a ruhákat is.

Első három nap zavart a dolog, aztán megadtam magam. Olyan gyorsak és precízek voltak, hogy nekem is lett volna mit tanulnom tőlük, de a gyerekeimnek mindenképpen. A sajátjaim persze nem értékelték a kínaiak szorgalmát, de én cserediák fogyás voltam ájulva!

cserediák fogyás

Na de aztán. Első nap az egész portugál csapat az iskolában bulizott a magyar vendéglátó gyerekekkel, este re kellett értük menni autóval. Nálunk az a szokás, hogy ha hazaérünk, kezet mosunk. Eddig nem is tudatosult bennem, hogy ezt mennyire betartjuk, de amikor a kislány nem ment el kezet mosni, és én viccesen átadtam neki egy saját kéztörlőt, cserediák fogyás azért picit elgondolkodtam, hogy kényszeres vagyok-e.

Ő mindenesetre nagyon barátságosan, de határozottan közölte, hogy nem fog kezet mosni. Nem fogyás műkorcsolyázók számára belőle ügy, de azért furcsa volt.

Mit tanulhat egy gyerek a külföldi cserediák program alatt?

Aztán megkérdezte azt is, hogy maradhat-e cipőben, noha látta, hogy mi mind levesszük a miénket. Megengedtük neki. Végül pedig zuhanyozni sem akart, de először ezt is megindokoltuk: biztosan attól tart, hogy meglátjuk, vagy ilyesmi.

cserediák fogyás

Gondoltuk, majd másnap. Reggel vettük észre, hogy magas szárú tornacipőben és farmerben aludt, és esze ágában se volt fürdeni. Végül egy hétig nem vette le a cipőjét, és nem is fürdött, legalábbis nálunk biztosan nem.

Családi Titkok 33.

Büdös nem volt, úgyhogy nem tudtam hova tenni a dolgot, de azért mindennap kapott egy új ágyneműt. Megkérdeztük a tanárnőjét, hova tegyük ezt a viselkedést, de csak annyit mondott, hogy ő egy nagyon különleges kislány.

cserediák fogyás