Zsírsejtek fogyás


A legrosszabb dolgok, amiket férfiak mondtak szex közben - Nők mesélték el A bőr alatti zsírszövet - amely zsírsejtekből épül fel - rendkívül fontos szerepet játszik a testben, hiszen amellett, hogy fő feladata az energiaraktározás és a szervek zsírral történő "kipárnázása", a szervezetet is megvédi a különböző behatásoktól, például a hideggel szemben.

zsírsejtek fogyás

Tudod, hogy egy átlagos felnőttnek hány zsírsejtje van, meddig élnek azok, mennyi időbe telik, míg izmokat építhetsz, vagy miért csak a nőknek van narancsbőrük? Itt az alkalom, hogy rengeteg érdekességet megtudj a szervezetedben zajló folyamatokról.

Jó hír, hogy ez a mennyiség nagyjából 16 éves kor után nem változik, rossz hír viszont, hogy a zsírsejtek a minimális méretük négyszeresére is duzzadhatnak, így ha több kalóriát fogyasztasz, mint amennyit elégetsz, ne csodálkozz, ha felhalmozódnak a zsírpárnák. Ha viszont csökken a testsúly, a zsírsejtek, bár nem tűnnek el, de képesek eredeti méretükre zsugorodni.

A zsírsejtek nem élnek örökké, tízévente cserélődnek, percenként pedig nagyjából zsírsejt pusztul el.

zsírsejtek fogyás

Mennyi idő kell, hogy izmokat építsen a tested? Mivel az erősítés a sejtekben zajló fehérjeszintézist serkenti, ami által belépsz az izomépítés állapotába, azaz új izomtömeg épül. Már egyetlen edzés is segít az izmok növekedésében, de heti két-három, 20 perces alkalom, és pár hónap alatt - legkésőbb fél év alatt - látványos eredményt érsz el.

A tömegelés gyorsaságában a biológiai különbségek játszanak zsírsejtek fogyás, a nők szervezetében jóval kevesebb az androgén hormonok — férfi típusú hormonok — termelődése, amelyek nehezítik az izomépítést.

zsírsejtek fogyás

Ugyanakkor az izomtömeg-növeléshez mikrosérülések szükségesek, ugyanis a megfelelő terhelés hatására ilyen sérülések keletkeznek az izomszálakon, amelynek begyógyításához aktiválódnak az izmon kívül elhelyezkedő szatellitsejtek és újabb izomrostokat hoznak létre.

Az izmoknak zsírsejtek fogyás van szüksége, a regenerálódást követően lesz az izom még erősebb és terhelhetőbb.

zsírsejtek fogyás